Tillbaka till lista

Vi alla ogillar SPAM MAIL!

SEO

Hur många skräpmail får ni i er inkorg vare dag?

Spammeddelanden svarade för 54,68 procent av e-posttrafiken i september 2019.

Men hur får då dessa olika företag tag i mailadresser?

– Genomsöka webben efter @-tecknet. Spammare och cyberbrottslingar använder sofistikerade verktyg för att skanna webben och skörda e-postadresser. Om du publicerar din e-postadress online, kommer en skräppost att hitta den.

– Bra gissningar … och massor av dem. ”Cybercriminals” använder verktyg för att generera vanliga användarnamn och para dem med vanliga domäner. Dessa verktyg liknar de som används för att knäcka lösenord. Och de fungerar.

– Lurar dina vänner. Även om du vet bättre än att publicera din e-postadress på webben kan den fortfarande lagras i e-postinkorgen för alla som någonsin har mailat dig eller som du någonsin har mailat. ”Cybercriminals” kan stjäla kontaktlistor eller använda social teknik för att lura människor att ge dem tillgång.

– Köplistor. Spammare kan köpa listor lagligt och olagligt. När du registrerar dig för en webbplats eller en tjänst, se till att du läser sekretesspolicyn noggrant för att ta reda på vad webbplatsen planerar att göra med din e-postadress.

– Vad gör man då för att undvika SPAM?

Det lönar sig att hålla din e-postadress så privat som möjligt, men ibland verkar det som om det inte finns något du kan göra för att hålla den från händerna på spammare. Även bra att säkra upp sin egen hemsida genom att sätta olika filter för att göra de svårare för ”Cybercriminals” att komma åt din email.
Har ni problem med SPAM så kontakta oss gärna så går vi igenom er sida för att hitta hål som gör att ni får SPAM mail.