Tillbaka till lista

Naken Selfies? Nej tack, enligt en japanska smarttelefontillverkare.

Sture med vänner

För att se till att din nakna kropp inte hamnar på en läskig främlingstelefon eller dyker upp i mörka hörn på webben, gick ett japanskt telefonföretag den extra milen med att förhindra telefon mot nakenbilder.

Det är idiotsäkert! Tillverkad av Tone Mobile innehåller Tone e20-smarttelefonen en Smartphone Protection-funktion som upptäcker när användare försöker ta ett olämpligt foto. Kameran låser sig sedan från att klicka och bilden kan varken tas eller sparas. En avisering som säger ”Foto inte taget på grund av olämpligt innehåll” visas också på skärmen.

Parametrarna för vad som utgör ett ”olämpligt foto” specificeras inte av Tone Mobile, men det klargjorde att nakna selfies är en ingen väg under Smartphone Protection.

Detta betyder inte att Tone Mobile motsätter sig ”naken selfies”, eftersom funktionen kan inaktiveras av vuxna användare. Funktionen Smartphone Protection är egentligen avsedd att skydda minderåriga användare som kan tvingas eller bedrivas för att skicka nakenbilder. Enligt VD för Tone Mobile, Atsuki Ishida, är syftet med denna nya funktion att ”säkerställa att barn kan använda sina smartphones på ett säkert sätt”, rapporterade Asahi Shimbun.

Föräldrar kan välja att ansluta sina telefoner till sitt barns Tone e20 via en app. De meddelas sedan om användaren försöker ta ett olämpligt foto. Tid och plats där fotot togs kommer att finnas tillgängligt för föräldrar, samt en suddig version av bilden. Enligt Sora News 24 hävdar Tone Mobile att fotot kommer att kasseras efter att meddelandet har skickats.