Tillbaka till lista

Hur får man en attraktivare hemsida?

app

En attraktiv hemsida vill väl alla ha? Oavsett om det är gäller ett företags eller privatpersoners hemsida.

Din hemsida ska fylla en viss funktion och då är det viktigt att fånga läsarna. Vill du effektivisera din webbyrå i Malmö, sälja en produkt eller tjänsteller det så gäller att skapa elhandel så är det viktigt attdin hemsida tilltalar dina besökare.

Inledningsvis är det avgörande att man har en tydligmålsättning, förenkla sidan och se till att besökaren kan utföra och hitta syftet med att de valt att besöka just er. Hemsidan ska vara lättnavigerad och attraktiv för besökarna. Det är viktigt att det finns en tydlighet och struktur, det ska stå tydligt vart du hittar vad. Se till att man som besökare inte har för många val, undvik att ha för många ”klick” för att hitta vad man söker. För att underlätta ytterligare är en sökfunktion att rekommenderar, då hittar besökaren snabbare vad de söker och du som administratör/företagare ser vad de sökt på. Att göra hemsidanvisuell i form av att det presenteras bilder, videos och så vidare skapar en känsla.Det blir mer tilltalande för ögat än bara massvis med textmassor. Skriv korta innehållsrika texter och fånga kunden med slagkraftiga rubriker. Samtligt är det oerhört viktigt att hitta en balans i det så det visuella inte tar för mycket plast och att ert budskap/affärsidé försvinner.Välj bilder med omsorg, rätt mängd bilder i sitt sammanhang inbundet i text är en måttstock att förhålla sig till. Att satsa på en välutvecklad SEO, det vill säga att effektivisera er sökoptimering ökar er rangordning men också eran synlighet på de olika sökmotorerna, vilket resulterar i en attraktivare hemsida rent generellt. Vi är måna om vad andra tycker och grundar många gånger våra val och köp på andras erfarenheter, därför är det gynnsamt att ha tidigare kunders recensioner och betyg på era tjänster synliga. Det ligger en vinst i att presenter andras uppfattning om er på eran hemsida. I dagens samhälle använder vi våra mobiltelefoner mer än någonsin, en del har det som sin enda nätanslutna enhet och därför fångar man många besökare med att ha en mobilanpassad websida. Det blir då mycket smidigare att navigera från mobilen. Se till att hålla hemsidan levande genom att uppdatera den kontinuerligt, ingjut ett förtroende som visar att ni har koll på läget och är ständigt uppdaterade och blomstrande. En avslutande sak som är betydelsefull är att det ska vara enkelt att kontakta er; antigen lättillgängliga kontaktuppgifter eller en väl synlig funktion där man kan kontakta er, kanske ett formulär besökaren kan fylla i eller en direktkopplad telefonlänk.