Tillbaka till lista
Digital Ordlista

Google Search Console

Google Search Console är ett kostnadsfritt verktyg från Google som hjälper webbplatsägare att övervaka och upprätthålla sin webbplatsnärvaro i Googles sökresultat. Den ger insikter om din webbplatsprestanda, söktrafik och problem, vilket hjälper dig att optimera din synlighet.
Kontakta

Förstå webbplatsens prestanda

Google Search Console ger detaljerade rapporter om hur din webbplats presterar i sökresultat, vilket är avgörande för alla SEO-strategier.

Trafikinsikter

En av kärnfunktionerna i Google Search Console är dess förmåga att spåra hur mycket trafik din webbplats får från Google och vilka frågor som ger flest klick. Den här insikten låter dig förstå vad din målgrupp söker efter och hur väl ditt innehåll uppfyller dessa frågor.

Prestandamätningar

Verktyget erbjuder olika resultatstatistik, som klickfrekvens (CTR), visningar, klick och den genomsnittliga positionen för dina sökord i sökresultaten. Att analysera dessa mätvärden hjälper till att identifiera möjligheter för att optimera ditt innehåll och förbättra din ranking.

Identifiera webbplatsproblem

Att upprätthålla en sund webbplats är avgörande för SEO, och Google Search Console är avgörande för att identifiera och lösa problem.

Webbplatsfel

Google Search Console varnar dig för eventuella genomsökningsfel som Googlebot stöter på på din webbplats, inklusive 404-fel, serverfel och problem med indexering. Om du snabbt åtgärdar dessa fel säkerställs att Google kan komma åt och indexera ditt innehåll effektivt.

Säkerhetsproblem

Verktyget övervakar även din webbplats för säkerhetsproblem, som hackning och skadlig programvara. Att hålla din webbplats säker skyddar inte bara dina besökare utan behåller också din webbplats rykte hos Google, vilket bidrar till bättre sökrankning.

Förbättra webbplatsens synlighet

Att använda Google Search Console kan avsevärt förbättra din webbplats synlighet i sökresultaten.

Skicka in webbplatskartor

Att skicka in din sitemap via Google Search Console hjälper Google att upptäcka och indexera dina sidor mer effektivt. Det är ett viktigt steg för att se till att allt ditt innehåll har möjlighet att rankas i sökresultaten.

Optimera innehåll

Använd insikterna från Google Search Console för att optimera ditt befintliga innehåll och skapa strategier för nytt innehåll. Fokusera på att förbättra sidor som redan presterar bra och ta itu med innehåll som inte fungerar bra.

Mobil användbarhet

Med mobil-först-indexering är det viktigare än någonsin att se till att din webbplats är mobilvänlig. Google Search Console tillhandahåller rapporter om mobilanvändbarhet, så att du kan göra nödvändiga justeringar för att förbättra användarupplevelsen på mobila enheter.

Slutsats

Google Search Console är ett kraftfullt verktyg för alla som vill förbättra sin webbplatss SEO-prestanda. Genom att ge detaljerade insikter om webbplatsens prestanda, identifiera och åtgärda webbplatsproblem och erbjuda rekommendationer för att förbättra webbplatsens synlighet, utrustar det webbplatsägare med den information de behöver för att fatta datadrivna beslut.