Tillbaka till lista
Digital Ordlista

Hotjar

Hotjar är ett kraftfullt verktyg för att analysera webbplatsens prestanda och användarbeteende. Den kombinerar värmekartor, sessionsinspelningar och enkäter för att ge dig insikter i hur besökare interagerar med din webbplats, vilket hjälper till att identifiera områden för förbättringar och förbättra användarupplevelsen
Kontakta

Värmekartor

Värmekartor är en kärnfunktion i Hotjar, och erbjuder en färgkodad visuell representation av hur användare interagerar med din webbplats. Det här intuitiva visualiseringsverktyget framhäver områden med högt engagemang och friktionspunkter, så att du snabbt kan förstå vad som lockar uppmärksamhet och vad som går obemärkt förbi.

Förstå klick, rullningar och svävningar

Genom att analysera var användare klickar, hur långt de scrollar och var deras markörer svävar, ger heatmaps dig en tydlig bild av användarnas prioriteringar och intressen. Denna insikt är ovärderlig för att optimera sidlayout, förbättra innehållsplacering och säkerställa att nyckelinformation är både tillgänglig och engagerande.

Sessionsinspelningar

Sessionsinspelningar är som ett fönster till användarens faktiska upplevelse på din webbplats, och erbjuder en uppspelningsfunktion som visar exakt hur besökare navigerar genom dina sidor.

Identifiera användbarhetsproblem

Att titta på interaktioner i realtid hjälper till att identifiera användbarhetsproblem, till exempel förvirrande navigering eller element som inte svarar. Detta direkta observationsverktyg är avgörande för att fatta datadrivna beslut för att effektivisera användarresan och förbättra webbplatsens funktionalitet.

Insamling av direkt feedback

Hotjar går längre än observationsanalys genom att integrera interaktiva verktyg som undersökningar för att samla in direkt feedback från användare. Denna funktion överbryggar gapet mellan kvantitativ data och kvalitativa insikter, vilket möjliggör en djupare förståelse av användarnas behov och preferenser.

Skräddarsydda frågor för riktade insikter

Genom att skapa specifika frågor kan du samla feedback om olika aspekter av användarupplevelsen, från allmän tillfredsställelse till förslag på förbättringar. Denna direkta kommunikationslinje med din publik är avgörande för att anpassa din webbplats erbjudanden med användarnas förväntningar och preferenser.

Slutsats

Hotjar erbjuder en uppsättning verktyg som är viktiga för alla företag eller webbplatsägare som vill optimera sin onlinenärvaro. Genom att kombinera Heatmaps, sessionsinspelningar och undersökningar ger Hotjar en heltäckande bild av användarbeteende, vilket möjliggör riktade förbättringar som förbättrar den övergripande användarupplevelsen. Oavsett om du vill öka konverteringar, öka engagemanget eller helt enkelt göra din webbplats mer användarvänlig, utrustar Hotjar dig med de insikter som behövs för att fatta välgrundade beslut och driva din webbplats framgång.