Tillbaka till lista
Digital Ordlista

Remarketing

Remarketing är en digital marknadsföringsstrategi som riktar annonser till personer som tidigare har besökt din webbplats. Det är som att påminna dem om dina produkter eller tjänster, öka chanserna att de kommer tillbaka för att göra ett köp eller engagera sig i ditt varumärke.
Kontakta

Mekaniken i remarketing

Att förstå hur remarketing fungerar är nyckeln till att dra nytta av dess fördelar.

Spårning och inriktning

Remarketing använder cookies eller spårningspixlar för att följa användare efter att de lämnat din webbplats. När dessa användare surfar på webben eller använder sociala medier kan de få riktade annonser som relaterar till innehållet de tittade på på din webbplats.

Segmentera målgrupper

Effektiv remarketing innebär att du segmenterar din målgrupp utifrån deras beteende. Du kan till exempel rikta in dig på användare som har besökt en specifik produktsida men inte gjort något köp, erbjuda dem en speciell rabatt eller ytterligare information om produkten.

Skapa effektiva remarketingannonser

Framgången med remarketing ligger i skapandet av övertygande annonser.

Personalisering

Annonserna ska vara personliga och relevanta för användarens tidigare interaktion med din webbplats. Denna relevans gör annonserna mer tilltalande och ökar sannolikheten för att användaren återvänder till din webbplats.

Kreativt och engagerande innehåll

Dina annonser ska vara visuellt tilltalande och engagerande, med tydliga uppmaningar. Oavsett om det är en påminnelse om en övergiven kundvagn eller en marknadsföring av nya produkter, bör innehållet skräddarsys för att fånga användarens intresse.

Mätning av remarketingframgång

Att kontinuerligt övervaka resultatet av dina remarketingkampanjer är avgörande.

Analysera statistik

Viktiga mätvärden att spåra inkluderar klickfrekvenser (CTR), konverteringsfrekvenser och avkastning på annonsutgifter (ROAS). Dessa mätvärden ger insikter om hur effektiva dina remarketingstrategier är.

Justera strategier

Baserat på resultatdata kan du behöva justera din inriktning, annonsinnehåll eller budgetfördelning. Kontinuerlig optimering säkerställer att dina remarketinginsatser ger bästa möjliga resultat.

Slutsats

Remarketing är en kraftfull strategi i den digitala marknadsföringens arsenal, som gör att företag kan engagera sig på nytt med besökare som har visat intresse för deras produkter eller tjänster. Genom att rikta in dig på dessa potentiella kunder med personliga och relevanta annonser kan du avsevärt öka chanserna att omvandla dem till kunder. I dagens konkurrensutsatta onlinemiljö handlar remarketing inte bara om att nå fler människor; det handlar om att nå rätt personer med rätt budskap vid rätt tidpunkt.