Tjänster 22
Webbutveckling – Vilka webbspråk
och plattformar jobbar vi med?

Webbutveckling innefattar användningen av olika tekniker och verktyg för att skapa och underhålla en välfungerande webbplats eller webbapplikation. Webbspråk som HTML, CSS, JavaScript, och olika ramverk samt bibliotek används för att hantera serverkommunikation,

databashantering och andra funktioner. Mer information om de olika plattformarna vi jobbar i för att skapar hemsidor finner du nedan:

 • Hemsida
 • WordPress
 • Umbraco
 • Shopify
 • Optimizely (Episerver)
 • E-handel
 • Laravel

WordPress – kraftfull och användarvänlig (CMS) används av miljontals världen över

WordPress lanserades 2003 och har sedan dess kommit att bli den mest populära plattformen för att skapa hemsidor. Programmet har öppen källkod, vilket innebär att det är gratis och vem som helst kan använda det. Det erbjuder ett brett utbud av anpassningsbara teman och tillägg som lätt kan installeras, vilket möjliggör oändliga anpassningsalternativ.

Oavsett om du skapar en personlig blogg, e-handelsplats eller affärswebbplats, har WordPress prestandan och flexibiliteten du behöver för att skapa en professionell och dynamisk närvaro online. Med sitt användarvänliga gränssnitt och omfattande samling av utvecklarmöjligheter gör WordPress det lätt för vem som helst att skapa en snygg och funktionell webbplats.

Vi skapar hemsidor från grunden – från idé till verklighet!

Vad kan vi göra för er hemsida?

WordPress är en mångsidig plattform som erbjuder en mängd olika lösningar för att skapa en webbplats – allt från en enkel bloggplattform till komplexa e-handelslösningar. Oavsett önskemål eller behov finns en mängd olika tillägg och teman som gör det möjligt att anpassa din webbplats.

Tack vare en stor community av utvecklare och användare finns även många resurser och support tillgängliga för att hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av din WordPress-lösning. WordPress är ett utmärkt val för att skapa en effektiv och användarvänlig webbplats.

Vilka lösningar finns det?

Bloggar:

WordPress är en av de mest använda plattformarna för att skapa bloggar. Det erbjuder ett enkelt och intuitivt gränssnitt för att publicera innehåll, samt en mängd anpassningsbara teman och tillägg som gör det möjligt att skapa en unik och professionell blogg.

Läs mer om Copywriting

E-handelswebbplatser:

WordPress erbjuder möjligheten att bygga en komplett e-handelswebbplats med hjälp av tillägg som WooCommerce. Dessa lösningar gör det möjligt att hantera produkter, beställningar och betalningar på en enkel och användarvänlig plattform.

Läs mer om E-handel

Affärswebbplatser:

För företag kan WordPress vara ett utmärkt val för att skapa en professionell webbplats. Med en mängd anpassningsbara teman och tillägg är det möjligt att skapa en webbplats som effektivt presenterar ditt företag och dess tjänster.

Gutenberg Editor:

Gutenberg Editor är en ny redigerare för WordPress som gör det enkelt att skapa och redigera innehåll med ett blockbaserat gränssnitt. Med möjligheten att använda flera block för text, bilder, videos och andra medier, samt custom blocks, kan man enkelt skapa unika sidor som överensstämmer med ditt varumärkes identitet.

Vi jobbar med olika integrationer för er WordPress hemsida

Vi utvecklar alla möjliga integrationer och bygger egna lösningar. Här är några få som vi jobbar med:

Vill ni komma i kontakt med oss kan ni ringa, maila eller fylla i vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig

Denna webbplats skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor gäller.

Referenser 13
ByCloetta logga
ByCloetta
Colony logga
Colony
Ellas hjältar
Ellas Hjältar
Soeco logga och bakgrundsbild
Soeco
Vi har anlitat Buildahome sedan 3 år tillbaka. De har hjälpt oss med att öka trafiken på vår hemsida med över 400%.
- Kullens trafikskola
Här kommer svar på några vanliga frågor vi får in!
 1. Vad kostar en hemsida?

  Priset för en hemsida varierar kraftigt beroende på omfattning och komplexitet. En webbshop är oftast dyrare än en enkel informationssida, till exempel.

 2. Vad innebär webbdesign?

  Designen på hemsidan är det vi ser på skärmen när vi går in på en hemsida. I designfasen kommer vi överens om hur olika element, knappar etc ska se ut och vilka funktioner som önskas. Vi pratar även om funktionalitet, positionering, känsla och look. Vi skissar upp designen tills du som kund blir nöjd med hur det ser ut. Den digitala skissen används sedan som mall i utvecklingsfasen.

 3. Vad innebär webbprogrammering?

  Vi bygger skräddarsydda hemsidor från grunden i WordPress och för e-handel använder vi även WooCommerce. I programmeringsfasen använder vi olika skriftspråk och koder för att bygga upp designen utifrån den digitala skissen.

 4. Vad är webbutveckling?

  Webbutveckling är helhetsbegreppet för programmering, implementering av SEO strategier och inställningar för Google indexering. När allting är igång och klart är målet med projektet att hemsidan ska utöka er lönsamhet. Vi designar och utvecklar alltid för att fånga upp era kunder på bästa sätt.

 5. Hur lång tid tar det för er att skapa en hemsida?

  Varje projekt är unikt och det är också därför svårt att säga en exakt tidsram. Det beror även på hur pass involverad i projektet du som kund är, eller om du hellre väljer att låta oss sköta om det helt och hållet. Projekt som vi sköter om helt tar i vanliga fall kortare tid. Om du som kund väljer att vara involverad får du normalt sett tre gånger på dig att be oss göra ändringar. Tidsramarna vi oftast hamnar på är mellan 3-12 veckor per projekt.

 6. Hur ser strukturen och stegen ut i projektprocessen?

  När du börjar samarbetet med oss bollar vi idéer. Vi tar också denna stund till att reflektera över hur vi kan nå ditt mål på bästa sätt. Efter att idéerna är glasklara går vi vidare till design och koncept. När designen är godkänd av dig påbörjar vi utvecklingsfasen. Du får kontinuerliga uppdateringar under projektets gång. Slutligen, när vi är klara med utvecklingen och har finjusterat det sista på din hemsida är det dags för lansering! Detta gör vi tillsammans med dig. Läs mer om vår process här.

 7. Bör man ha bilder och video på sin hemsida?

  Det finns inga måsten, men för sökoptimerings och besökarnas skull är det bra att inkludera en hel del engagerande material på hemsidan. Bilder och videor är element som vi alla vet “säger mer än tusen ord” och gör därför din hemsida betydligt mer levande än om den bara skulle innehålla text, till exempel.

 8. Vad är WordPress?

  WordPress är ett så kallat Content Management System (CMS, eller innehållssystem/publiceringsverktyg på svenska). Denna programvara är det mest populära valet (i världen) för att bygga en hemsida eller blogg.

 9. Hur arbetar BuildaHome med WordPress?

  Buildahomes utvecklare använder WordPress i sitt vardagliga arbete då det underlättar när man skräddarsyr hemsidor från grunden exakt som kunden vill ha det. Vi har många års erfarenhet av att skräddarsy hemsidor åt olika branscher, och förstår oss därför också på många olika sorters behov.

 10. Vad kostar en hemsida i WordPress?

  Att bygga en hemsida i WordPress är kostnadsfritt. Dock behöver man betala för andra delar som:

  • Webbhotell (hosting)
  • Domän
  • Design
  • Plugins och extensions (Appar)

  Den totala summan för en hemsida varierar mycket beroende på hur pass avancerad den är tänkt att vara och vilka funktioner som önskas.