Tillbaka till lista

Vad är ChatGPT och varför vill jag använda det? 

Robothand och hand som räcker efter varandra

Ifall du är något teknikintresserad och har koll på de senaste trenderna har du säkerligen hört talas om ChatGPT under de senaste par veckorna. På bara 5 dagar efter lanseringen hade detta AI-verktyg redan över 1 miljon användare! Ifall du inte har hört talas om ChatGPT än kan du ändå hinna ikapp! Läs bara vidare för att få veta mer.

Vad är ChatGPT?

ChatGPT är en chatbot-teknologi utvecklad av OpenAI. Med sin avancerade maskininlärningsalgoritm kan den generera naturligt låtande svar på frågor och samtal. Det unika med ChatGPT är att den är en så kallad GPT-3-modell, vilket innebär att den är inlärd på en stor mängd textdata från många olika källor. Detta gör den kapabel till att förstå och ge svar på en stor variation av frågor.

Hur används ChatGPT?

Här följer några exempel på hur ChatGPT kan användas i olika yrken:

Kundtjänst

ChatGPT kan hjälpa kundtjänstrepresentanter med att snabbt få svar på vanliga frågor eller ge information till kunder. Exempelvis kan en chatbot integreras på ett företags webbplats eller sociala mediekanaler.

Virtuell assistent

Schemaläggning av möten, hantering av e-postmeddelanden eller ge påminnelser är några exempel på vad AI-verktyget kan göra för att underlätta jobbet åt virtuella assistenter. 

Advokat 

Få enkelt och snabbt fram information kring lagstiftningar, juridiska dokument och kontrakt och passar perfekt som en digital advokatassistent. 

Lärare 

Lärare kan ta hjälp med att betygsätta uppgifter, ge feedback eller svara på elevers frågor. Till exempel kan det integreras i ett lärandehanteringssystem eller användas för att ge omedelbar feedback på elevernas arbete.

Läkare

En läkare kan använda ChatGPT för att hjälpa till med uppgifter som att granska patientjournaler eller kommunicera information om vanliga sjukdomar. Chatten kan till exempel  integreras i ett sjukhuss elektroniska journalsystem eller användas för att ge snabba svar på vanliga medicinska frågor.

Vi besöker hemsidan och ställer en fråga, såhär ser det ut:

Vad betyder ChatGPT för dig som företagare?

Oavsett storlek på företaget kan du dra nytta av denna AI-lösning som kan effiktivisera dina och dina medarbetares kommunikation och rutiner. 

Konkurrerar med Google?

Som du kanske har förstått fungerar ChatGPT som något av en avancerad och personaliserad sökmotor. Det spekuleras om denna AI-teknologi kan komma att bli Googles konkurrent eller tids nog till och med slå ut Google helt. 

Ett definitivt svar är svårt att spekulera sig fram till, dock är inget omöjligt. Kanske är ChatGPT början till en mer modern, raffinerad och interagerande typ av sökmotor. Det är definitivt ett steg på vägen mot effektivisering och är redan till stor nytta för en exponentiellt växande marknad. 

Vilka är grundarna till ChatGPT?

Open AI heter forskningsinstitutet och företaget som ligger bakom ChatGPT. Det grundades 2015 med syftet att utveckla artificiell intelligens för att göra det vardagliga livet enklare och smidigare för människor. Företaget är finansierat av flertalet olika investerare, inklusive Elon Musk, Sam Altman och Peter Thiel.

Vad betyder ChatGPT för oss?

Innan vi integrerar det själva är det svårt att säga exakt vad det kan betyda för oss på Buildahome. Troligtvis är det första steget att implementera ChatGPT i vår kundsupportchatt. Vi älskar teknologi och ser detta, redan mycket populära AI-verktyg, som potentiellt revolutionerande inom tech och internet världen. 

 

Vill du snacka med oss på Buildahome, om AI, din hemsida eller något annat?

Kontakta oss:

Mejladress: [email protected]

Telefonnummer: 010-214 65 65

Besök oss på sociala medier och webben:

LinkedIn

Instagram

Facebook

Webb:

buildahome.se

Läs andra blogginlägg:

Hur viktigt är det med SEO & SEM? Behöver man verkligen båda?

Search intent – olika typer av sökningar

7 anledningar att annonsera med Google Ads

Skillnaden mellan nya Analytics 4 och gamla versionen