Tillbaka till lista
Digital Ordlista

Enhanced Conversions

Förbättrade konverteringar är en Google Ads-funktion som förbättrar noggrannheten i konverteringsspårningen genom att använda ytterligare kunddata. Det hjälper annonsörer att bättre förstå hur deras annonser leder till försäljning eller åtgärder, optimerar annonsresultat och avkastning på investeringen genom djupare insikter.
Kontakta

Förbättrade konverteringar

Förbättrade konverteringar fungerar genom att komplettera befintlig konverteringsspårning med ytterligare hashade (anonymiserade) kunddata som tillhandahålls under konverteringsprocessen, såsom e-postadresser.

Denna data hjälper Google Ads att mer exakt tillskriva konverteringar mellan olika användarenheter och kontaktpunkter, och därigenom förbättra kvaliteten på konverteringsdata som är tillgänglig för annonsörer.

Förbättrad datanoggrannhet

Den främsta fördelen med förbättrade konverteringar är den betydande förbättringen av datanoggrannheten. Genom att ha en mer exakt förståelse för konverteringsåtgärder kan annonsörer bättre bedöma resultatet av sina kampanjer och fatta välgrundade beslut för att förbättra sina marknadsföringsinsatser.

Djupare publikinsikter

Förbättrade konverteringar ger annonsörer djupare insikter om sin publiks beteende. Att förstå kundresan och faktorerna som driver konverteringar möjliggör mer riktade och effektiva marknadsföringsstrategier, vilket i slutändan leder till högre konverteringsgrad och förbättrad ROI.

Förbättrade konverteringar = bättre ROI

För att få ut så mycket som möjligt av förbättrade konverteringar är det viktigt att fokusera på bästa praxis för implementering.

Prioritera kundens integritet

Först och främst är det viktigt att respektera kundernas integritet. Se till att all kunddata som används för förbättrade konverteringar hashas och följer Googles datapolicy och integritetsbestämmelser.

Integrera med din Analytics

Att sömlöst integrera förbättrade konverteringar med dina befintliga analysverktyg kan ge en heltäckande bild av dina marknadsföringsresultat, vilket möjliggör rikare insikter och mer strategiskt beslutsfattande.

Optimera kontinuerligt

Utnyttja den förbättrade informationen från förbättrade konverteringar för att kontinuerligt optimera dina kampanjer. Testa olika annonsmaterial, inriktningsalternativ och budgivningsstrategier för att hitta de mest effektiva kombinationerna för dina mål.

Slutsats

Förbättrade konverteringar i Google Ads erbjuder annonsörer ett kraftfullt verktyg för att förbättra noggrannheten i deras konverteringsspårning, vilket leder till bättre informerade beslut och optimerat kampanjresultat.

Genom att förstå och implementera den här funktionen kan annonsörer få djupare insikter om sin publiks beteende, förfina sina marknadsföringsstrategier och i slutändan uppnå en högre avkastning på sina annonseringsutgifter.