Tillbaka till lista

Sociala medier under sommaren

Kvinna på strand

Under semestertider är det oftast lugnare på många håll då många är lediga och det är lätt att tro att inte lika många användare tittar in på ens sociala medier under sommaren. Dock är det minst lika viktigt att hålla igång sin kanal oavsett årstid. Det kanske till och med är särskilt viktigt att synas på sociala medier under sommaren eftersom att många har lite mer tid att ägna åt skrollande. Dessutom ökar användning av mobila enheter ännu mer under semestertider då datorn oftast får stanna hemma. Vidare tänkte vi berätta om hur du upprätthåller dina sociala medie profiler och är aktiv under den efterlängtade semester årstiden.

Schemalägg dina inlägg på sociala medier 

Schemaläggningsverktyget sparar mycket tid och huvudvärk. Det gör det enkelt att lägga ut material på specifika dagar och tider. Facebook och Instagram tillåter en att schemalägga för båda plattformar samtidigt och ger även rekommendationer för de bästa tiderna några dagar framåt.

Ett annat sätt att hålla reda på dina sociala medier under sommaren är genom verktygen HootSuite eller Later. Schemaläggning av inlägg är särskilt bra när den som vanligtvis tar hand om sociala medier ska på semester och kan schemalägga för tiden de är borta från jobbet. Dock bör man ändå ha minst en person som dagligen kollar meddelanden och kommentarer för att visa aktivitet.

Somrigt tema

Sommaren är uppiggande och härlig för de flesta, vilket gör det enkelt att ge positiv känsla i sina inlägg. Dra nytta av somrigt tema och använd gärna blommor, sol, strand och annat relaterat som inger sommarkänsla. Du kan även ha “summer edition” signatur färger för att sticka ut lite extra. Det ger även mer utrymme för skojiga bilder och mer avslappnade kampanjer. 

Sommarkampanjer 

Folk är alltid lika glada i bra sommarkampanjer som erbjuder mycket för pengarna, något extra eller varför inte chansen till att vinna ett roligt pris! Anordna gärna en tävling, ha ett oemotståndligt erbjudande på dina tjänster eller produkter, eller överraska dina följare med något annat spännande. Generositet går oftast långa vägar, särskilt för ditt rykte som företag bland dina kunder, klienter och följare. Du kan läsa mer om regler för tävlingar på sociala medier här

Engagerande stories och shorts

Om du använder sociala medier har du kanske märkt att stories och shorts (korta videosnuttar) har blivit alltmer populärt. Nu behöver du alltså inte ens skrolla för att se det allra senaste bland de du följer. Så fort en story har visats klart kommer nästa upp automatiskt. 

Man kan t ex skapa engagerande stories och shorts genom att utforma en frågesport, en underhållande undersökning eller varför inte göra en serie av månadens höjdpunkter i rangordning och fråga vilken som var tittarens favorit i slutet. Berätta om det allra senaste i branschen eller på företaget, säg något nämnvärt om någon i teamet eller kanske bara lägg upp några härligt somriga bilder. Oavsett vilket bör hantering av sociala medier under sommaren vara kul och underhållande!

Hjälp med sociala medier

Behöver du någon som tar hand om dina sociala medier i sommar? Våra sociala medie experter på Buildahome hjälper dig gärna att sätta upp nya kampanjer och ser till att alla inlägg kommer ut på de mest populära tiderna. Hör av dig till oss så berättar vi mer om hur det går till!

Vi erbjuder fullservice, vilket innebär att vi gör mer än bygger hemsidor, för att du ska få ut så mycket som möjligt av din webbsida och verksamhet. Läs mer om vår fullservice här!

Kontakta oss:

Mejladress: [email protected]

Telefonnummer: 0730 585 255

Besök oss på sociala medier och webben:

LinkedIn

Instagram

Facebook

Webb:

buildahome.se