Tjänster 18

SEO – ranka högre på sökmotorer

SEO, eller sökmotoroptimering, handlar om att förbättra kvaliteten och kvantiteten av trafiken till en webbplats från sökmotorer genom organiska sökresultat. Detta åstadkommes genom olika tekniker, såsom optimering av webbplatsinnehåll, byggande av högkvalitativa bakåtlänkar och förbättring av webbplatsens hastighet och användbarhet.

Målet med SEO är att öka en webbplats synlighet och få den att ranka högre bland sökmotorresultatsidor, vilket kan leda till mer trafik till webbplatsen, leads och försäljning.

  • SEO
  • On-Page SEO
  • Off-Page SEO
  • Sökordsanalys
  • Teknisk SEO

SEO förbättrar synlighet och rangordning av en webbplats bland sökmotorers organiska sökresultat

SEO står för “Search Engine Optimization” och är processen för optimering av webbplatser med målet att öka webbsynlighet bland organiska (icke-betalda) sökmotorresultat. SEO-tekniker inkluderar användning av sökord, samt designa innehåll kring dessa sökord och skapa bakåtlänkar som länkar din webbplats hos andra betrodda webbplatser. Med rätt optimeringsverktyg och tekniker kan du se till att din webbplats dyker upp i toppen på sökmotorernas ranking när människor letar efter information om produkter eller tjänster relaterade till dina. Detta ökar trafiken till din webbplats och hjälper till att bygga upp förtroende bland potentiella kunder.

SEO kan delas upp i tre huvudkategorier: Teknisk SEO, On-page SEO och Off-page SEO. För att förstå sig på teknisk SEO behöver man få grepp om Googles sökrobot, som kallas Googlebot, vars mål är att indexera och identifiera din hemsida och dess olika delar. För att Googlebot ska bli imponerad behöver din hemsida t ex ladda snabbt, vara mobilanpassad, fri från trasiga länkar, javascriptfel eller felaktig markup. On-page SEO handlar om att optimera en webbplats och dess innehåll, inklusive metadata, rubriker, innehåll, bilder och länkar, för att göra det lättare för sökmotorer att indexera och förstå webbplatsens innehåll.Off-page SEO handlar om att bygga högkvalitativa bakåtlänkar från andra webbplatser, genom att engagera sig i sociala medier, och genom att bygga varumärkesmedvetenhet genom PR och andra marknadsföringsstrategier.

Vi skapar hemsidor från grunden – från idé till verklighet!
Vad kan vi göra för er SEO?

Sökordsanalys är en viktig del av SEO-processen. Genom att förstå vilka sökord och fraser som används när din målgrupp söker efter information relaterad till din verksamhet kan du optimera din webbplats för dessa. På så vis hjälper du till att öka din webbplats synlighet och rangordning bland sökresultat. Genom sökordsanalysverktyg kan du hitta relevanta sökord, utvärdera sökvolym och konkurrens, samt välja de bästa sökorden att rikta dig mot.

SEO är en viktig del av digital marknadsföring och kan hjälpa företag att öka sin synlighet, driva trafik och förbättra konvertering. Det är en ständigt pågående process som kräver tålamod, strategisk planering och kontinuerlig uppdatering för att vara effektiv.

SEO bidrar till att skapa stark onlinenärvaro för ditt varumärke och etablera det som auktoritet på din marknad. Oavsett om du driver ett företag eller försöker marknadsföra dig själv som enskild professionell, är det viktigt att investera i SEO-metoder om du vill att fler besökare ska komma till din sida eller butik. Med korrekt implementering och underhåll kan SEO löna sig genom att ta in nya leads och öka försäljningen över tid. Detta kan leda till ökad organisk trafik till webbplatsen och ökad konvertering. SEO är en ständigt pågående process som kräver noggrann planering och förståelse för de senaste sökmotoralgoritmerna och trenderna.

Vilka lösningar finns?
Sökordsanalys

Använd sökordsanalysverktyg för att hitta relevanta sökord och fraser som användare söker efter relaterat till din verksamhet. Optimering av din webbplats och innehåll för dessa sökord kan hjälpa dig ranka högre bland sökresultaten.

Läs mer om Sökordsanalys

Teknisk SEO

Förbered din hemsida för indexeraing och identifiering på sökmotorer. Se till att den t ex laddar snabbt, är mobilanpassad, fri från trasiga länkar, javascript fel eller felaktig markup.

Läs mer om Teknisk SEO

On-page SEO

Optimera din webbplats och dess innehåll för att göra det lättare för sökmotorer att indexera och förstå din webbplats. Detta inkluderar att använda relevanta rubriker, länkar samt innehåll och metadata på din webbplats.

Läs mer om On-Page SEO

Off-page SEO

Bygg högkvalitativa bakåtlänkar från andra webbplatser, engagera dig i sociala medier och bygg varumärkesmedvetenhet genom PR och andra marknadsföringsstrategier.

Läs mer om Off-Page SEO

Referenser 13
Ellas Hjältar
Colony
byCloetta
Soeco
Enkla & smidiga att ha och göra med! Kvalitet och professionella. Tummen upp!
- Byfy