Tillbaka till lista

Buildahome och Youngster: En hemsida för ungdomar som förändrar spelplanen

Damir och Mariam har ofta hört ungdomarna säga ”Det finns inget att göra och inget som händer”, men faktum är att det finns massiv med aktiviteter i kommunerna som erbjuds till ungdomarna. Utmaningen är att det inte finns ett enkelt sätt för de unga, eller deras föräldrar, att hitta informationen. De kanalerna där informationen finns idag är inte ungdomsvänliga eller särskilt anpassade till dem – i varken utförande och språk.

Det är här historien om Buildahome och Youngster börjar. Damir och Mariam har i många år arbetat med ungdomar, främst i socioekonomiskt utsatta områden. De är av uppfattning av att ungdomar vill hitta på aktiviteter och söka jobb, men det saknas en enkel och tillgänglig plattform för dem att göra detta.

Damir och Mariam som står bakom organisationen Youngster, presenterade idén för Buildahome, som genast såg potentialen.

Buildahome, kända för att genomföra ett välgörenhetsprojekt varje år, bestämde sig för att stödja Youngster och deras vision. Samarbetet startade i april och gick snabbt framåt. Designen togs fram under maj och juni, medan själva utvecklingen av hemsidan pågick under augusti och september.

I projektet har även ungdomarna fått vara delaktiga. Tillsammans med Youngster har de fått vara med och påverka hur hemsidan ska se ut. Detta är viktigt eftersom det ger de unga en möjlighet att ta plats och engageras i projekt som de annars kanske inte skulle ha deltagit i.

Visionen för hemsidan har varit tydlig från start: den ska vara enkel, smidig och anpassad, där alla ungdomar mellan 10–19 år enkelt kan hitta både jobb och aktiviteter i hela Sverige, framför allt kostnadsfria sådana.

Buildahome och Youngster arbetade tillsammans på designskisser, inspirationskällor och särskilt betonade vikten av att hemsidan skulle vara mobilvänlig. De lade även stor vikt i att skapa en stadig grund för framtida utveckling.

Fredrik på Buildahome delar sina tankar om samarbetet: ”Det finns ofta en vision i början av ett projekt, men det är viktigt att bena ner den till en kravlista. Inte börja för stort utan börja med ett steg. Vi älskar att bolla med kunder kring idéer – vi vill utveckla och tänka nytt.”

Samarbetet med Youngster har varit enkelt och gått enligt plan, och de har uppskattat Youngsters passion för projektet. ”Det är spännande att vara med på hur det kommer att utvecklas”, tillägger Fredrik. Dialogen mellan Buildahome och Youngster har varit konstant genom hela projektet, och de har haft en gemensam målbild om hur slutresultatet ska se ut. Hemsidan lanseras denna vecka med de viktigaste funktionerna, men utvecklingen kommer inte att stanna där.

 

Detta projekt har varit ett exempel på ett nära samarbete där Youngster, med stöd av Buildahome, inte bara skapade hemsidan utan också fick hjälp att utveckla konceptet från grunden. Buildahome visade sig vara ett värdefullt stöd genom hela processen, snabba, öppna och ödmjuka i sin approach.

Nästa steg för hemsidan inkluderar att skapa en portal där kunder kan lägga upp egna aktiviteter, utveckla en app, locka sponsorer, satsa på digital marknadsföring samt sprida projektet bland de ungdomar som Damir och Mariam arbetar med. De har också inlett arbetet med att utse ungdomsambassadörer.

Med hjälp av Buildahome har Youngster skapat något unikt, en plattform som har potential att förändra spelplanen för unga människor som söker meningsfulla aktiviteter och arbetsmöjligheter. Det är ett fantastiskt exempel på vad som kan uppnås när organisationer går samman för att göra skillnad i samhället.

Kontakta oss

Mejladress: [email protected]

Telefonnummer: 010-214 65 65

Besök oss på sociala medier och webben

LinkedIn

Instagram

Facebook

Webb

buildahome.se

Läs andra blogginlägg

Ta din e-handel till nästa nivå: Tänk Mobile First

Optimizely: Skapa den ultimata E-handeln

Vad är en grafisk profil?

Sökmotoroptimerings analys: Vad är det?