Tillbaka till lista

7 Användbara plugins för din WordPress hemsida

Wordpress plugins

Letar du efter de bästa WordPress-plugins för att ta din hemsida till nästa nivå? Är det kanske svårt att hitta rätt bland över 60 000 olika plugins som finns att välja mellan? 

Våra kunder frågar ofta vilka plugins de ska välja då rätt plugins kan vara avgörande för deras verksamhets tillväxt. Även om det oftast är så att olika plugins gäller för olika typer av verksamheter tänkte vi ändå nämna 7 av våra favoriter och varför de kan vara till stor nytta.

1. MemberPress

Bygg onlinekurser, communities och medlemssidor med hjälp av MemberPress. Du kan bland annat skapa prenumerationer och begränsa användaråtkomst baserat på prenumerationsnivå  (t ex basic eller premium). MemberPress fungerar med alla populära betalningsmetoder som Stripe, PayPal m fl.

Detta kraftfulla pluginverktyg inkluderar även följande funktioner:

 • Droppinnehåll
 • Frågesporter
 • Gruppmedlemskap
 • Kurshantering (LMS)
 • Certifieringar
 • Betalda forum
 • Åtkomstregler
 • Automatiseringsfunktioner
 • mm.

Förutom WordPress kan du även koppla MemberPress till alla populära e-postmarknadsföringsplattformar som t ex MailChimp och ConvertKit.

Memberpress Logo

2. RafflePress

RafflePress ökar din webbplatstrafik omedelbart, genererar fler följare på sociala medier och e-postprenumeranter med hjälp av virala giveaways och tävlingar. Skapa olika sorters engagemang och digitala event för att attrahera nya och återkommande besökare.

Det är enkelt att använda detta dra-och-släpp verktyg som även erbjuder många beprövade mallar för olika digitala marknadsföringsmetoder.

Anslut dina sociala medie-profiler, WordPress-formulär och andra populära marknadsföringsplattformar och CRM:er. 

Med RafflePress kan du uppmuntra användare att följa och dela dina sociala profiler. 

Du kan börja med RafflePress gratisversion RafflePress Lite för att prova på. Om du senare vill utöka med mer potenta funktioner behöver du uppgradera till RafflePress Pro.

3. LiveChat

LiveChat är möjligen den bästa supportmjukvaran för livechatt, särskilt för e-handel. Det är lätthanterligt och snabbt att lära sig. Den laddas fort och erbjuder riktigt bra användarupplevelse. Med flera anpassningsalternativ kan du använda den på det sätt du vill och t ex även använda deras mobilapp där du kan ge support i realtid. 

LiveChat integreras med befintliga supportprogramvaror, CRM, e-postmarknadsföring och flera andra verktyg. 

4. Shared Counts

Denna WordPress-plugin låter dig enkelt lägga till snygga delningsknappar för sociala medier på din hemsida. Den visar även antalet delningar som hjälper dig att visa engagemang. 

Trots alla liknande verktyg, som man dessutom behöver betala för, slår detta gratisverktyg dem alla i prestanda och kvalitet. Shared Counts erbjuder en lösning som är enkel att använda även för nybörjare.

5. WPML

Behöver du ha din hemsida även på engelska och kanske ytterligare språk? WPML är till stor hjälp för dig som vill kunna visa din hemsida på flera olika språk och hjälper dig skapa flerspråkiga webbplatser med Word Press. 

Ett program som är enkelt att använda och SEO-vänligt. Ett annat bra alternativ till WPML är TranslatePress.

WPML logga

6. WooCommerce

WooCommerce, en flexibel lösning med öppen källkod, är ett av de mest använda plugins för e-handel och används på över 5 miljoner webbplatser! Bygg din e-handel smidigt och enkelt med alla funktioner du behöver för att skapa en fullständig webbutik. 

WooCommerce är skapat av samma företag som ligger bakom WordPress, Jetpack, Automattic och andra populära tjänster.

WooCommerce mission: “WooCommerce är engagerat i att demokratisera e-handeln och ge dig kontroll över din egen försörjning. Vår kärnplattform är gratis och har öppen källkod, vilket ger vem som helst möjlighet att sälja vad som helst, var som helst.” 

7. WPForms

Denna plugin är kanske den absolut mest använda bland våra kunder. WPForms är det mest användarvänliga verktyget för att skapa kontaktformulär genom WordPress. Även här drar och släpper du i de element du vill ha med på ditt kontaktformulär, utan konstigheter. 

Olika formulär:

 • Kontakt
 • e-Postprenumeration
 • Betalning
 • Onlinebeställning 
 • Inloggning
 • Konversation
 • Omröstningar
 • mm.

Välj bland över 300 färdiga formulärmallar som även kan integreras med populära marknadsförings- och betalningsplattformar.

WP Forms

Vilka plugins som passar just dig och din hemsida är som sagt individuellt och vi behöver gå igenom vilka som gör dig mest nytta. 

Tips! För dig som vill använda dig av SEM är det viktigt att hålla koll på dina plugins och endast använda de som accepteras av plattformen där du tänkt annonsera. 

Buildahome teamet hjälper dig gärna med att välja rätt samt installera olika plugins på din hemsida. Hör av dig till oss så berättar vi mer om hur vi kan optimera din hemsida med hjälp av dessa fantastiska verktyg!

Kontakta oss

Mejladress: [email protected]

Telefonnummer: 010-214 65 65

Besök oss på sociala medier och webben

LinkedIn

Instagram

Facebook

Webb

buildahome.se

Läs andra blogginlägg

Hur mycket kostar Google-annonser? Så här skapar du din budget

Vad innebär Core Web Vitals? – Optimisera användarvänligheten på din hemsida

Varför syns inte min hemsida på Google? Här är de vanligaste anledningarna

Off-Page SEO: Allt du behöver veta