Tillbaka till lista
Digital Ordlista

Google My Business

Google My Business (GMB) är ett kostnadsfritt verktyg som låter företag hantera sin onlinenärvaro på Google, inklusive Sök och Maps. Genom att verifiera och redigera din företagsinformation kan du hjälpa kunderna att hitta dig, berätta din historia för dem och uppdatera dem om ditt företag.
Kontakta

Lås upp fördelarna med Google My Business

GMB (Google My Business) erbjuder en uppsättning funktioner som avsevärt kan förbättra ditt företags synlighet och interaktivitet på webben.

Förbättrad lokal SEO

GMB är avgörande för lokal SEO. Genom att lista ditt företag korrekt förbättrar du dess chanser att visas i lokala sökresultat och på Google Maps när potentiella kunder söker efter relaterade produkter eller tjänster i ditt område. Denna synlighet är avgörande för att driva gångtrafik och lokala förfrågningar.

Direktkommunikation med kunder

Med GMB kan företag lägga upp uppdateringar, kampanjer och evenemang direkt på sina Google-uppgifter. Denna kommunikation i realtid kan hålla dina kunder informerade om vad som är nytt med ditt företag, specialerbjudanden och kommande evenemang, vilket ökar kundernas engagemang.

Optimera din profil

För att fullt ut utnyttja GMB är det viktigt att optimera din profil med omfattande och uppdaterad information.

Verifiera ditt företag

Verifiering är det första steget för att säkerställa att ditt företag visas i Google Sök och Maps. Följ Googles verifieringsprocess för att bekräfta ditt företags plats och äkthet, vilket kan göras via vykort, telefon eller e-post, beroende på din företagstyp.

Ge korrekt och omfattande information

Fyll i alla delar av din GMB-profil, inklusive öppettider, kontaktinformation, beskrivning och kategorier som korrekt representerar ditt företag. Högkvalitativa bilder och en virtuell rundtur kan också avsevärt förbättra din profils attraktionskraft.

Samla in och svara på recensioner

Uppmuntra nöjda kunder att lämna positiva recensioner och se till att svara på alla recensioner, bra som dåliga. Denna interaktion visar inte bara att du värdesätter kundfeedback utan också kan förbättra ditt företags synlighet och tilltal.

Engagera din målgrupp

GMB erbjuder olika sätt att interagera med dina kunder och community direkt.

Använd inlägg för att dela uppdateringar

Lägg regelbundet upp uppdateringar, erbjudanden, nyheter och evenemang för att hålla din publik engagerad och informerad. Dessa inlägg visas direkt i din företagsinformation på Google Sök och Maps och erbjuder en direkt kommunikationslinje med potentiella kunder.

Svara på frågor

Med GMB kan användare ställa frågor direkt på din företagsinformation. Svara på dessa frågor snabbt och korrekt för att ge värdefull information och visa kundvård.

Använd meddelanden

Aktivera meddelandefunktionen på GMB för att låta kunder skicka meddelanden till dig direkt från din företagsinformation. Den här funktionen kan vara ett effektivt sätt att förbättra kundservice och engagemang.

Slutsats

Google My Business är ett oumbärligt verktyg för företag som vill förbättra sin onlinenärvaro och nå sina kunder mer effektivt. Genom att optimera din GMB-profil, engagera dig med kunder genom inlägg och recensioner och använda plattformens kommunikationsfunktioner kan du avsevärt förbättra din lokala SEO, online synlighet och kundinteraktion.