Tillbaka till lista

Buildahome samarbetar med Cloetta & Briqpay!

Ahlgrens bilar

Cloetta, en av Sveriges största konfektyr- och chokladproducenter, tog hjälp av Buildahome och Briqpay för att utveckla sin nya e-handelsidé. Vi möter Helena Hård från Cloetta och Björn Widerström från Briqpay som berättar hur allt började och hur det har gått. En fulländad e-handelsplattform, skapad av Buildahome, med integrerat betalningssystem från Briqpay blev minst sagt en succé för nya ByCloetta.se – en hemsida som vänder sig mot företag.

Nytt hopp i uppförsbacken

Under 2020 öppnade Cloetta en ny konceptbutik i Malmö. Som väldigt många fysiska butiker fick erfara under pandemin, hade Malmöbutiken också en tuff start och behövde fundera ut en ny strategi. Då uppkom idén om att nå B2B-kunder online genom att erbjuda glada tillrop i form av konfektyrpaket. Tanken var att företag skulle kunna beställa godis och choklad åt sina kunder och anställda. 

Förgyller stämningen

“Vi öppnade vår konceptbutik i Malmö 2020 och, som du säkert förstår, fick den en tuff start. Vi var då tvungna att tänka nytt och kom då fram till idén om ByCloetta.se – en nätbutik för B2B-försäljning. Med denna onlinebutik ville vi uppmana företag till att beställa godsaker till sina anställda och kunder för att förgylla stämningen och humöret. Idén väckte stort intresse! Efterhand som tiden gick märkte vi att allt fler beställde våra produkter för event, mässor, goodie-bags, till receptionen, julsäckar, med mera”, berättar Helena Hård.

E-handelsplattformen är toppen för små- till normalskaliga beställningar. Behöver man däremot beställa stora lass blir man tilldelad en direktkontakt som hjälper en. Cloetta erbjuder även specialbeställningar åt företag och är snabba på att leverera (2-3 arbetsdagars leveranstid).

Briqpay gör betalflöden smidigare!

Tack vare Briqpay blev det även smidigt och enkelt att betala för godiset samt automatisera runtomliggande processer. Tanken var att skapa samma betalupplevelse online som i den fysiska butiken.

“Vi erbjuder möjligheten att inkludera valfritt betalsätt och styra över betalflöden hur man vill. Viktigt för många företag är att kunna erbjuda sin egen faktura med kontrollerad riskexponering samt alternativa betalsätt beroende affärsområde och kundsegment. 

Cloetta kan själva välja vilka kunder de vill erbjuda faktura eller andra betalsätt till, vilket de tycker är toppen!”, säger Björn Widerström.

Snygg och användarvänlig e-handelsplattform

ByCloetta.se efterfrågade en cool, modern och fulländad e-handelsplattform som kunder gärna kommer tillbaka till, om och om igen. En modern webbplats med grå, vit och röd palett som efterliknar klassiska Cloetta, användes i webbdesignen. 

Buildahome kom fram till en enkel och responsiv design som sattes upp i WordPress med integrerat e-handelssystem av WooCommerce. Vi tipsade om Briqpay för att göra betalningsprocessen smidig.

Vad tycker Cloetta om hemsidan?

Vi undrar såklart vad Helena och hennes kollegor på Cloetta tycker om hemsidan.

“Det har gått väldigt bra för vår nya fina hemsidan sedan den lanserades. Försäljningen har ökat drastiskt sedan starten. Lyckligtvis märker vi stort intresse och ser ännu större potential i framtiden, även när det gäller att expandera. Kunder kommenterar om att hemsidan är estetiskt tilltalande, överskådlig, ser proffsig och livilig ut. Besökare använder sökfunktionen allt mer vilket börjar visa resultat,” förklarar Helena med glädje i blicken.

Tanken är att kundresan ska vara flexibel och smidig, oavsett om kunden känner för att trilla in i butiken eller handla online. Briqpays betalningslösning tillåter båda vägar och B2B-checkout för företag som även kan välja betalsätt (payment segregator).

Nöjda med hemsidan och betalningslösningen 

“Vi har att tacka både Briqpay och Buildahome som var till stort stöd under hela förändringsprocessen – från idé till färdig, och mycket uppskattad, produkt och tjänst. Med tanke på var vi började och var vi står nu kan jag varmt rekommendera båda som samarbetspartners,” säger Helena.

Polly Super Crunchy är det bästa godiset!”, avslutar Björn.

Besök:

ByCloetta

Briqpay

Kontakta oss på Buildahome:

Mejladress: [email protected]

Telefonnummer: 010-214 65 65

Besök oss på sociala medier och webben:

LinkedIn

Instagram

Facebook

Webb:

buildahome.se

Läs andra blogginlägg:

Nybörjarguide till Google Ads displayannonsering

Vad innebär Call-to-action och hur implementerar jag det bäst?

Social commerce – vad innebär det för e-handel och vilka är möjligheterna?

Hur viktigt är det med SEO & SEM? Behöver man verkligen båda?