Tillbaka till lista

Google Business Profile – Skapa en Google företagsprofil

Google My Business

När det gäller att driva ett företag är det av högsta prioritet att nå ut till lokala potentiella kunder.

Ett av de mest effektiva sätten att göra detta i dagens digitala tidsålder för lokala företag är genom Google My Business (tidigare Google My Business). Detta kostnadsfria och lättanvända verktyg kan hjälpa ditt företag att bli hittat av kunder som söker på nätet.

Introduktion till Google Business Profile

Ökad synlighet i Googles sökfunktioner och kartor

Google My Business är ett utmärkt verktyg som hjälper dig att öka din synlighet på Google Sök och Google Maps.

Genom att optimera din profil med korrekt och detaljerad information som din företagsadress, kontaktinformation, hemsida, öppettider och foton kan du förbättra dina chanser att synas i Googles sökresultat.

Google visar dessutom var ditt företag ligger på kartor, vilket gör det lättare för kunderna att hitta dig snabbt.

Detta är extra viktigt för restauranger och butiker!

Bättre kundengagemang

Med Google My Business kan du få bättre kontakt med dina kunder. Du kan svara på kundrecensioner, uppdatera din företagsinformation och lägga till foton/videor i din Google-företagsprofil.

Detta engagemang hjälper dig att bygga förtroende och trovärdighet hos dina kunder.

Spåra kundinteraktioner

Google My Business ger också insikter om kundinteraktioner, vilket kan hjälpa dig att fatta välgrundade beslut om ditt företag.

Du kan spåra hur kunderna interagerar med ditt företag, t.ex. hur de hittar din befintliga företagsprofil, vilka åtgärder de vidtar på din profil och hur de interagerar med dig.

Denna information kan hjälpa dig att skräddarsy din affärsstrategi för att möta dina kunders behov och preferenser. Om du använder denna information i kombination med dina data i Google Analytics (GA4) blir det lättare att förstå dina kunders beteende.

Nå nya kunder

Google My Business kan hjälpa dig att nå nya kunder genom att göra ditt företag synligt för personer som söker efter relaterade produkter eller tjänster. Med hjälp av Google Maps kan potentiella kunder enkelt hitta ditt företag på sina mobiltelefoner.

Med ett Google My Business konto kan du dessutom använda Google Ads för att visa riktade annonser som når personer som söker efter dina produkter eller tjänster i ditt närområde.

Gratis verktyg för marknadsföring

Det bästa med Google My Business är att det är helt gratis. Du kan använda alla dess funktioner utan att betala ett öre. Detta gör det till ett utmärkt marknadsföringsverktyg för småföretag med en begränsad marknadsföringsbudget.

Genom att utnyttja detta kostnadsfria verktyg kan företag förbättra sin synlighet på nätet, bygga upp en stark närvaro på nätet, göra lokal marknadsföring och nå nya kunder.

Göra anspråk på sin Google My Business

I dagens digitala tidsålder är det viktigt för alla företag att ha en närvaro på nätet. Ett av de viktigaste stegen du kan ta för att förbättra din synlighet på nätet är att skapa ett Google My Business konto.

Genom att göra anspråk på din lista säkerställer du att dina kunder har tillgång till korrekt och uppdaterad information, vilket gör det lättare för dem att få kontakt med dig och i slutändan göra affärer med dig.

Dessutom kan ett Google My Business konto också förbättra din sökmotoroptimering (SEO), vilket hjälper dig att rankas högre i lokala sökresultat. Så om du inte har gjort ett Google My Business konto ännu är det dags nu!

Steg för steg – Guide

 1. Skapa ett Google-konto

  För att göra anspråk på en Google My Business lista behöver du ett Google-konto. Om du inte har något klickar du här ”Skapa konto”.

  Ange ditt företags e-postadress och skapa ett starkt lösenord. När ditt konto har skapats loggar du in på ditt Google-konto.

 2. Gör anspråk på ditt företag

  När du är inloggad går du till webbplatsen Google My Business och klickar på ”Hantera din profil”. Google kommer först att försöka visa dig om någon annan har gjort anspråk på din företagslista.

  Om företaget inte är anmält måste du ange den information som krävs, t.ex. företagets namn, adress, telefonnummer och kategori.

  Om företaget redan är registrerat måste du följa Googles steg för att göra anspråk på det.

 3. Verifiera din företagsinformation

  När du har gjort anspråk på annonsen är nästa steg att verifiera din företagsinformation. Google skickar ett vykort med en verifieringskod till din företagsadress. Alternativt kan du också verifiera din annons via telefon eller e-post.

  Verifiera koden när den anländer eller ange den direkt i din Google My Business instrumentpanel.

 4. Optimera företagskontot

  När du har verifierat din företagsinformation är det dags att optimera din annons för maximal synlighet. Lägg till foton och videor, skriv en övertygande företagsbeskrivning och lägg till öppettider, webbplats och annan relevant information.

  Håll din information uppdaterad regelbundet när det sker förändringar i ditt företag.

 5. Övervaka er prestanda

  Din listas prestanda är kopplad till ditt företags synlighet online. Google My Business erbjuder en omfattande kontrollpanel där du kan övervaka ditt företags resultat, engagemangsmått som visningar och klick på dina foton och inlägg, recensioner, betyg och andra insikter.

  Uppmuntra dina kunder att lämna positiva omdömen och ta itu med eventuella negativa omdömen. Använd instrumentpanelen för att regelbundet uppdatera din företagsinformation och skapa inlägg för att engagera din publik.

Steg för Steg – Bilder

Steg 1

Börja med att skapa din profil genom att fylla i ert företagsnamn och kategori.

Börja skapa Google My Business konto

Steg 2

I steg 2 väljer du om du ska lägga till en fysisk plats såsom ett kontor eller en butik. Detta tillåter dina besökare att få upp Google Maps direkt till er i sökresultatet. (Vi rekommenderar alltid att fylla i detta om man kan)

Välj om du ska lägga till en fysisk plats såsom ett kontor eller en butik. Detta tillåter dina besökare att få upp Google Maps direkt till er i sökresultatet.

 

Steg 3

I detta steg väljer ni var ni betjänar era kunder, rent geografiskt.

Var betjänar ni era kunder, geografiskt.

 

Steg 4

Steg 4 blir att verifiera ert företag, fyll i all information som krävs, Land, Gatuadress, Postnummer och Postort.

Lägg till information för att verifiera era uppgifter

 

Steg 5

Här lägger ni till alla era tjänster, ju fler desto bättre så länge det är sanna. Det går även bra att skapa sina egna om man ej hittar någon som matchar.

Lägg till alla era tjänster, ju fler desto bättre så länge det är sanna. Det går även bra att skapa sina egna om man ej hittar någon som matchar. 

 

Steg 6

Markera och redigera vilka öppettider ert företag har så att kunden enkelt kan se när ni har öppet eller stängt.

Markera och redigera vilka öppettider ert företag har så att kunden enkelt kan se när ni har öppet eller stängt.

 

Steg 7

Skriv en kort och konsist beskrivning som är rakt på sak om vad det är ni gör.

Skriv en kort och konsist beskrivning som är rakt på sak om vad det är ni gör.

 

Steg 8

Om några fina och bra foton finns lägger ni till dem här. Skapa en ”känsla” för företaget och är ni en butik, glöm inte att ta foto på butiksfasaden!

Om några fina och bra foton finns lägger ni till dem här. Skapa en "känsla" för företaget och är ni en butik, glöm inte att ta foto på butiksfasaden!

 

Steg 9

Sådär! Nästan färdig, nu kommer det skickas en verifiering via vanlig post för er att besvara och skicka tillbaka. När den blivit godkänd så har ni nu en fullt fungerande Google MyBusiness.

Optimera ditt Google My Business konto

För att få ut mesta möjliga av denna värdefulla resurs är det viktigt att optimera ditt Google My Business konto för bättre placering i organiska sökningar.

Optimera för lokal SEO

Att optimera din Google My Business sida för lokal SEO är viktigt för att förbättra din synlighet i sökningar och nå lokala kunder. Se till att du använder relevanta nyckelord i beskrivningen av ditt lokala företag och publicerar relevant innehåll.

Lägg till kategorier i Google-inlägg och företagsbilder så att ditt företag visas i relevanta sökfrågor.

Du kan också uppmuntra kunder att lämna recensioner om ditt företag, svara på recensioner och publicera nya inlägg regelbundet för att öka din synlighet.

Erbjud produkter och tjänster

En av de viktigaste funktionerna i Google My Business är avsnittet ”Produkter och tjänster”. Här har du möjlighet att visa upp dina produkter eller tjänster.

Lägg till priser, kategorier och relevanta bilder för att ge dina potentiella kunder en tydlig förståelse för vad du erbjuder.

Skapa produkt- och tjänstinlägg med iögonfallande bilder, priser och call to actions för att uppmuntra potentiella kunder att lära sig mer eller göra ett köp.

Använd Insikter för att övervaka prestanda

Google My Business har en funktion som heter ”Insights” som hjälper dig att analysera hur dina kunder söker efter ditt företag och vilka åtgärder de vidtar.

Genom att analysera dessa data regelbundet kan du förstå kundernas beteende och optimera din annons i enlighet med detta för att förbättra din prestanda. Du kan spåra kundåtgärder som att ringa ditt företags telefonnummer, begära vägbeskrivning och klicka på din webbplats URL.

Ge korrekt och fullständig information

Din Google Business profil måste innehålla korrekt och fullständig information om ditt företag. Detta inkluderar företagets namn, adress, telefonnummer, webbadress, öppettider och företagskategori.

Se till att denna information är konsekvent i alla företagskonton och alla onlineplattformar där ditt eget företagskonto är listat.

Lägg till foton av hög kvalitet

Lägg till högkvalitativa foton av ditt företag, dina produkter och tjänster. Detta hjälper potentiella kunder att få en bättre uppfattning om vad ditt företag handlar om. Använd foton som visar de unika egenskaperna hos ditt företag och framhäver ditt varumärkes personlighet.

Uppmuntra positiva omdömen

Uppmuntra dina kunder att lämna positiva omdömen på ditt Google my business konto. Positiva omdömen kan hjälpa dig att förbättra din rankning och locka fler kunder.

Du kan också svara på positiva och negativa recensioner för att visa dina kunder att du värdesätter deras feedback och är fast besluten att ge utmärkt kundservice.

Publicera relevant innehåll

Genom att regelbundet publicera uppdateringar på din GMB-post kan du öka din synlighet på nätet och få kontakt med potentiella kunder.

Du kan dela information om kampanjer, evenemang och nya produkter eller tjänster. Du kan också lägga till inlägg om branschnyheter eller relaterade trender för att visa din expertis inom ditt område.

Följ upp dina resultat

Slutligen kan du spåra din Google My Business prestanda genom Google Analytics och Google My Business insikter. Detta ger dig insikter om hur kunder hittar och interagerar med dig.

Denna information kan hjälpa dig att göra nödvändiga justeringar av ditt Google My Business konto för att förbättra din synlighet online.

Best practice för att hantera din Google My Business lista

Att ha en uppdaterad och korrekt Google My Business lista är avgörande för alla företag som vill öka sin synlighet och locka fler kunder.

Först och främst bör du se till att all information i din profil är korrekt, inklusive öppettider, kontaktuppgifter och webbadress.

Svara snabbt på kundförfrågningar och recensioner, och uppdatera regelbundet din listning med foton och videor av dina produkter eller tjänster. Att implementera en strategi för hantering av recensioner kan också hjälpa dig att upprätthålla ett positivt rykte på nätet.

Slutligen kan du använda insikter från Google My Business kontot för att bättre förstå din målgrupp och optimera din närvaro på nätet därefter. Genom att följa dessa bästa metoder kan du se till att din Google My Business lista arbetar för dig och inte mot dig.

Slutsats

Att göra anspråk på din Google My Business lista är ett viktigt steg för att framgångsrikt marknadsföra ditt företag och nå en bredare kundbas.

Att hantera din Google My Business närvaro kan vara nyckeln till att uppnå högre lokal sökrankning, erbjuda fler tjänster, få lojala kunder och hålla sig före konkurrenterna.

Genomför de steg som föreslås ovan för att förbättra din synlighet på Google-sökning, nå nya kunder, engagera dig med dina befintliga kunder och utnyttja kraftfulla insikter för att spåra och förbättra prestanda.

Du bör också fokusera på att optimera funktioner som avsnittet ”Produkter och tjänster” och sidan ”Insikter” för bättre konsumentengagemang.

Dessutom bör du främja positiva recensioner från nöjda kunder för att bygga förtroende hos potentiella kunder samtidigt som du håller korrekt och relevant information uppdaterad på din företagslista.

Slutligen är nyckeln till framgångsrik hantering av en Google My Business lista konsekvens – fortsätt att utföra dessa uppgifter regelbundet för att bygga auktoritet och förbli konkurrenskraftig på marknaden.

Kontakta oss:

Mejladress: [email protected]

Telefonnummer: 010-214 65 65

Besök oss på sociala medier och webben:

LinkedIn

Instagram

Facebook

Webb:

buildahome.se

Läs andra blogginlägg:

Nå till toppen med Featured Snippets

Hur man optimerar produktsidor för E-handel

Sökordsanalys: Hitta rätt sökord för din webbplats

Vad är en grafisk designer?