Tillbaka till lista

Få din hemsida att ladda snabbare

Introduktion

I dag är en snabbladdande webbplats avgörande för användarupplevelsen och konverteringar. Studier visar att 40 % av användarna överger en webbplats som laddar långsamt och tar mer än 3 sekunder att ladda.

Dessutom håller Google sidans laddningstid som en primär rankningsfaktor. Att optimera och jobba mot en snabbare hemsida bör alltid vara en prio och något man ska ha i åtanke i allt man gör på sin webbplats.

Testa din webbplats laddningstid

Manuell testning

Börja med att manuellt testa din webbplats laddningstid. Öppna din webbplats på olika enheter och i inkognitoläge för att se hur snabbt den laddas. Var uppmärksam på den initiala laddningstiden och hur snabbt innehållet visas.

Automatiserade verktyg

För mer exakta mätningar, finns flera verktyg att använda, som:

GTMetrix: Det här verktyget ger en omfattande analys av din webbplats hastighetsprestanda. Det ger insikter i olika prestandamått som PageSpeed ​​och YSlow-poäng, sidladdningstid, total sidstorlek och antalet förfrågningar.

GTMetrix erbjuder också rekommendationer för att förbättra prestanda, inklusive bildoptimering, minska serverns svarstid och utnyttja webbläsarcache.

Pingdom Tools: Pingdom erbjuder ett lättanvänt gränssnitt för att testa din webbplats hastighet från olika platser runt om i världen.

Den ger detaljerade rapporter om prestandabetyg, laddningstid, sidstorlek och antalet förfrågningar. Verktyget delar också upp laddningstiden efter innehållstyp (t.ex. bilder, JavaScript, CSS) och efter domän, vilket hjälper dig att identifiera specifika områden att optimera.

Google PageSpeed ​​Insights: PageSpeed Insights (PSI) analyserar innehållet på en webbsida och genererar förslag för att göra sidan snabbare. Page speed insights är ett väldigt simpelt gratis verktyg för att mäta laddningstiden på hemsidan.

En lite mer avancerad version som visar ungefär samma information är Lighthouse.

Det ger separata poäng för mobila och stationära versioner av din webbplats och lyfter fram områden för förbättringar som att optimera bilder, minska serverns svarstider och minimera JavaScript.

Sikta på en laddningstid under 2 sekunder. Tid över 3 sek anses vara dåligt!

Tips för att förbättra laddningstiden

Optimera JavaScript och CSS

Icke-optimerad JavaScript och CSS kan sakta ner din webbplats. Se till att din kod är ren och minimal, eftersom överdrivna CSS-element kan få webbläsaren att ta längre tid att ladda sidan. Om du inte är bekant med kodning, sök hjälp från en utvecklare eller kontakta oss!

Vanliga problem inkluderar överdrivna CSS-element och unminifierade JavaScript-filer. Förminska dina JavaScript- och CSS-filer för att ta bort onödiga tecken och minska filstorlekarna. Verktyg som UglifyJS och CSSNano kan hjälpa till att automatisera denna process.

Överväg dessutom att implementera asynkron laddning för JavaScript-filer. Detta gör att skript kan laddas samtidigt med andra element, vilket hindrar dem från att blockera renderingen av sidan. Skjut upp icke-nödvändiga skript att laddas efter huvudinnehållet, vilket förbättrar

Optimera bilder

Att optimera bilder är en simpel lösning och något alla kan/bör göra. Stora bilder är en vanlig orsak till långsamma laddningstider och kan ta lång tid att ladda. Använd verktyg som Photoshop eller onlinetjänster för att komprimera bilder utan att ge avkall på kvaliteten. Sikta på bilder under 100 KB för blogginlägg.

Att implementera lazy loading kan också hjälpa, eftersom bilder laddas bara när de kommer in i användarens visningsport. Detta minskar inte bara den initiala laddningstiden utan sparar också bandbredd för användare som inte rullar ner på sidan.

Välj lämpligt filformat för dina bilder. Använd JPEG för fotografier och komplexa bilder, PNG för enkel grafik med färre färger och SVG för skalbar vektorgrafik. Dessa format balanserar kvalitet och filstorlek, vilket säkerställer snabbare laddningstider.

Granska WordPress-plugins

För många plugins kan försämra en WordPress-webbplats. Granska och inaktivera onödiga plugins regelbundet. Behåll bara de väsentliga för att bibehålla optimal prestanda.

Överväg att ersätta flera insticksprogram med ett enda flerfunktionsplugin som erbjuder samma funktionalitet. Använd till exempel ett omfattande SEO-plugin istället för separata plugins för individuella SEO-uppgifter. Uppdatera dina plugins regelbundet för att säkerställa att de är optimerade för prestanda och säkerhet.

Slutsats

En snabb webbplats förbättrar användarupplevelsen avsevärt, förbättrar SEO-rankningen och ökar konverteringsgraden. Använd de rekommenderade verktygen för att testa din webbplats hastighet och implementera optimeringstipsen för att säkerställa att din webbplats laddas snabbt.

Att komprimera bilder och implementera webbcache är effektiva strategier för att minska laddningstider. Fokusera dessutom på att förminska JavaScript- och CSS-filer, optimera bilder och regelbundet granska plugins för att bibehålla optimal prestanda.

Kontakta oss:

Mejladress: [email protected]

Telefonnummer: 0730 585 255

Besök oss på sociala medier och webben:

LinkedIn

Instagram

Facebook

Webb:

buildahome.se

Läs andra blogginlägg

SEO, SEA, CTA och CRO – Vad betyder det?

SEO och SEM – Vad är skillnaden?

Konverteringsoptimering (CRO) – Hur fungerar det?

Vad innebär redirects: Behåll webbtrafik och SEO genom omdirigeringar