Tillbaka till lista

Skapa Google Ads konto

Hand som håller en telefon med Google Ads med Google Ads på desktop i bakgrunden.

Att ha ett Google Ads-konto ger flera fördelar för företag och marknadsförare.

Med Google Ads kan du visa dina annonser på Google-söksidan när användare söker efter relevanta söktermer relaterade till ditt företag eller dina produkter och tjänster. Det ger dig möjlighet att synas för potentiella kunder när de aktivt söker efter det du erbjuder.

Steg 1

Gå till Google Ads-webbplatsen

Besök https://ads.google.com/ för att komma till Google Ads-hemsidan.

Steg 2

Klicka på ”Starta nu” knappen

På webbplatsens startsida kommer du att se en knapp som uppmanar dig att börja. Klicka på den för att inleda processen att skapa ditt Google Ads-konto.

Google Ads, Starta nu

Steg 3

Logga in med ditt Google-konto

Om du redan har ett Google-konto (t.ex. Gmail) loggar du in med det. Om du inte har ett Google-konto kan du skapa ett genom att klicka på ”Skapa konto” och följa anvisningarna för att registrera dig.

Inloggning till Google för epost eller telefonnummer

Steg 3

Hoppa över kampanjskapandet

Vi rekommenderar att du hoppar över detta steget och lämnar ditt kampanjskapande åt när ditt konto är färdigt och uppsatt ordentligt. Det gör du genom att du klickar på den lilla texten längst ner där det står ”Hoppa över kampanjskapandet”.

Popup, starta din första kampanj

Steg 4

Ange dina affärsuppgifter

Du kommer att bli ombedd att ange dina kontoinställningar. När du är färdig klickar du på ”Fortsätt”.

Bekräfta kontoinställningar

Steg 6

Ange betalningsinformation

För att kunna köra annonser behöver du ange betalningsinformation. Det kan vara ett kreditkort eller andra betalningsalternativ beroende på ditt land och ditt företags behov.

Bekräfta konto och betalningsinställningar

Steg 7

Granska och godkänn

Granska dina uppgifter och inställningar för att säkerställa att allt är korrekt och klicka sedan på ”Skicka in” för att slutföra processen.

Inställningar för Google Ads konto

När du har slutfört dessa steg har du skapat ditt Google Ads-konto och kan börja skapa och publicera annonser för att marknadsföra din tjänst eller produkt.

Person med grön figur i handen. Fortsätt till ditt konto

Buildahomes tips för din första kampanj

Anpassa din budget

Det kan vara bra att börja med att sprida ut din totala budget jämnt över dina Google Ads kampanjer tills du får en idé om vilken som fungerar bäst för ditt företag.

Optimera sedan efter resultat dina kampanjbudgetar och budbelopp baserat på dina affärsmål.
Du kan ändra din budget och bud när som helst, så om något inte fungerar kan du justera för att tillgodose dina behov.

Hitta rätt nyckelord

Målet när du väljer nyckelord är att välja termer som du tror att folk kommer att söka efter när de letar online efter det du erbjuder. Dessutom är det viktigt att dina nyckelord är så relevanta som möjligt för annonsen men också för landningsidan.

När det gäller att ställa in bud för dina nyckelord, bör du balansera att välja ett bud som hjälper till att få din annons till en önskvärd ranking, samtidigt som du håller dig inom din budget.

Google Ads har ett verktyg som heter Keyword Planner, läs mer om hur du kan använda det i din marknadsföring här.

Man håller ett förstoringsglas framför en dator där det står Keywords

Lär känna din målgrupp

När du ställer in ditt Google Ads-konto kan du överväga vilka typer av kunder du vill ansluta till (och ännu viktigare, vilka typer enheter dina kunder använder) så att du kan nå dem.

Om du till exempel driver en bilverkstad och vill locka kunder när de är i närheten och behöver hjälp kan du överväga att endast visa dina annonser på mobila enheter.

Call to Action

Det är en bra idé att inkludera en ”uppmaning” (Call to Action CTA) i din annons. Det är ett tydligt, kortfattat meddelande som säger läsaren vad du vill att de ska göra efter att ha sett din annons. Fraser som ”shoppa nu” eller ”lära sig mer” kan locka människor att till exempel klicka på din annons.

Färgglada pilar som pekar på bokstäverna CTA

Sammanfattning

Att skapa ett Google Ads-konto är en viktig första steg för företag och marknadsförare som vill dra nytta av kraften i digital annonsering. Genom att följa de enkla stegen för att skapa kontot, kan företag öka sin synlighet på Googles sökmotor och nå potentiella kunder när de aktivt söker efter deras produkter eller tjänster.

Vidare ger Google Ads användarna möjlighet att skräddarsy sina annonser, anpassa sin budget och målgrupp, samt optimera sin kampanj för att maximera resultatet.

Genom att använda tipsen för den första kampanjen, inklusive att anpassa budgeten, välja rätt nyckelord och förstå sin målgrupp, kan företag skapa effektiva annonser som lockar kunder och driver konverteringar.

Kontakta oss

Mejladress: [email protected]

Telefonnummer: 010-214 65 65

Besök oss på sociala medier och webben

LinkedIn

Instagram

Facebook

Webb

buildahome.se

Läs andra blogginlägg

7 Användbara plugins för din WordPress hemsida

Hur mycket kostar Google-annonser? Så här skapar du din budget

Vad innebär Core Web Vitals? – Optimisera användarvänligheten på din hemsida

Varför syns inte min hemsida på Google? Här är de vanligaste anledningarna