Tillbaka till lista

Välkommen till Helsingborgs bästa SEO byrå!

Person pekar på laptop skärm

SEO är kort för Search Engine Optimization som på svenska är sökmotoroptimering. Det finns en rad olika inställningar man behöver göra för att ranka högst bland Googles sökresultat. På Buildahome jobbar vi hårt för att hålla kvalitén och produktionen uppe på topp. Under de senaste åren har vi kommit långt! Tack vare våra medarbetare är vi ganska säkra på att vi nu är Helsingborgs bästa SEO byrå. Vad innebär det då att anställa en SEO byrå och vad får man ut av det egentligen? Det ska vi sammanfatta i denna artikel, så läs bara vidare.

Vad är SEO?

Poängen med SEO är att synas på Google och att hamna så högt upp som möjligt bland sökresultaten. Med SEO ökar man alltså sina webbesök och därmed också populäritet. SEO är metoder och åtgärder man gör för att sökoptimera sin hemsida. En del handlar om att strukturera sitt innehåll på ett särskilt sätt, och den andra biten fixar man bakom kulisserna bland det mer tekniska av hemsidan. När man har alla delar i hamn bör Google ranka ens hemsida högt. Exakt var bland sökresultaten man hamnar är svårt att veta i förväg, mer om det kommer längre ned i artikeln. 

 

Innehåll – SEO

När det gäller innehåll, framförallt text men också bilder och annan media, gäller att man har relevant, trovärdig och välstrukturerad information. Man behöver även inkludera rätt sökord på sina olika sidor på hemsidan.

Att länka till andra sidor på sin egna hemsida, exempelvis att man på HEM skriver “läs mer oss” och hyperlänkar till sidan “om oss”. Google ger även poäng om externa hemsidor refererar och länkar till ens sida. 

Att kontinuerligt lägga upp inlägg och vara aktiv på sociala medier (<– obs länkning!) är också en bra och viktig metod för att få trafik till sin sida och därmed också öka SEO värdet. Ju mer populär en hemsida är desto bättre är det också för SEO.

Det är även en bra idé att använda sig av SEO verktyg som gör allt lite lättare. Exempelvis finns program som SEM Rush, Yoast (WordPress), GrowthBar och Ahrefs.

 

Den tekniska biten av SEO

Det finns en rad olika saker att tänka på när det gäller den mer tekniska delen av SEO. Här är några av de viktigaste punkterna för en SEO hemsida:

  • Se till att den laddar så snabbt som möjligt. Använd t ex developers.google.com för att kolla hastighet och även där får du en rapport på eventuella åtgärder som behöver göras för att snabba upp laddningshastigheten ytterligare.
  • Kräla (crawl) hemsidan för att se till att du inte har några “döda” eller irrelevanta sidor (som exempelvis förra årets erbjudande eller liknande). Ta bort 404 sidor, 5xx och andra brutna länkar samt eventuella dupliceringar. 
  • Hemsidan bör vara optimerad för alla sorters enheter – kom ihåg att de flesta idag använder mobilen för att surfa. Läs mer om mobilanpassad hemsida här.
  • Se till att din hemsida är en säker webbplats: ”https://” du bör alltså se ett s i som står för secure i början på din URL.
  • Webbplatsen bör ha en optimerad XML -webbplatskarta.
  • Se till att din webbplats har en optimerad robots.txt -fil.
  • Lägg till strukturerad data eller schematyp.

Det finns fler åtgärder man kan göra för att få bra sökoptimering på sin sida än vad vi fick med på listan. Sedan inverkar även andra faktorer som t ex konkurrens för ens primära sökord, antal indexerade sidor, antal besökare och tiden de vistas på sidan, samt hur lång tid man har funnits på Google. Ju fler förbättringar man gör, desto större är sannolikheten att man klättrar mot toppen av Googles sökresultat. 

Vad gör en SEO byrå?

Det kanske går att lista ut att en SEO byrå finns till för att fixa just det vi har berättat om ovan. Det krävs oftast utbildade personer med erfarenhet som ordnar ens SEO så att det blir rätt och riktigt från början. Buildahome har expertis och kan SEO mycket väl och vi hjälper dig gärna med din hemsida!

Kontakta oss:

Mejladress: [email protected]

Telefonnummer: 0730 585 255

Besök oss på sociala medier och webben:

LinkedIn

Instagram

Facebook

Webb:

buildahome.se