Tillbaka till lista

Amazons lansering i Sverige, hur kommer den påverka butikshandeln? Dags och starta en e-handel?

Amazon kartonggubbe

Förstå Amazon-effekten

 

När fler och fler människor över hela världen vänder sig till online-shopping fortsätter detaljhandelslandskapet att förändras snabbt. Vinsten för e-handelsföretag kommer på bekostnad av detaljhandlare eftersom ett ökande antal köpare använder sina skärmar att handla på istället för att gå till fysiska butiker.
Amazon.com Inc. (AMZN), som debuterade 1994, har behållit sin ledning inom global försäljning på nätet och har blivit förebilden för denna förändring, vilket ger ”Amazon Effect” sitt namn.

Bland andra faktorer citeras Amazon-effekten som det främsta skälet till att fysiska butiker minskade försäljningen.

En WWD-rapport citerade mer än 9 400 butiksstängningar under 2017, en ökning med 53% från antalet som stängdes ned efter den stora lågkonjunkturen 2008 (USA)

Utöver att träffa intäkterna från traditionella butiker har Amazon-effekten också lett till betydande förändringar i konsumenternas shoppingmönster.

Till exempel, baserat på bekvämligheten de upplever på online shoppingportaler, förväntar sig dagens shoppare mycket mer variation även när hen besöker en butik.

Även sömlösa online-shoppingupplevelsen har också påverkat kundernas beteendeförväntningar, när vanliga butiker har öppet 10–18 så stänger aldrig näthandeln och du som köpare har nu via e-handeltillgång till en butik online 24/7.

Bekvämligheten att av slippa att köra till en butik, välja objekt och stå i kö för att köpa föremål elimineras genom online-shopping då hemleverans har blivit allt viktigare för e-handelsföretag som nu kan erbjuda leverans direkt till dörren.

Den tradionella handlaren och även företag som har en etablerad verksamhet i Sverige idag, så som CDON kommer få de tufft att slåss med denna jätten.
Hur exakt de kommer påverka just Sverige kan bara tiden utjämna men en ska vet vi, det kommer märkas när en av världens största näthandel drar igång i just Sverige.

Skapa en e-handel har aldrig varit enklare

Tillsammans med oss på Buildahome skapar vi en e-handelsbutik som gör de lätt för era kunder att använda.
Med en snygg design, integrerad betalningstjänst så som Klarna och en effektiv SEO kan vi öka er totala ROI och få ert företag att växa.