Tillbaka till lista

Vill du öka din synlighet online? Förbättra din SEO

Google Search Console

Vill du öka din synlighet online? Förbättra din SEO

För att för förbättra din synlighet online behöver ditt företags hemsida ha de bästa förutsättningarna de kan få för att öka er sökmotoroptimering.
Här nedan finner du grundläggande information om hur du med små steg kan göra stora framsteg för ditt företags marknadsföring. Som framstående webbyrå i Stockholms kan vi med säkerhet ge dig några råd för att lyckas utveckla din placering på de olika webbplatsernas sökmotorer.

Av de miljoner sökningar som görs varje dag är dessutom vart tredje unika, detta gör att du aktivt måste arbeta för att förbättra just er position. Du kan optimera innehållet på er hemsida själv och därmed förbättra er position på sökord som tänkbara konsumenter söker efter, men det finns en del du behöver ha koll på för att lyckas.

Några grundläggande sätt att utveckla din rankning

Publicera relevant innehåll

Innehållets kvalitet är avgörande för din rankning på de olikastötmotorerna, textinnehåll med kvalitet som är konstruerat för dina tänkbara användare ökar trafiken på er sida. Detta främjarwebplatsenes relevans. Genom att justera texten och fokusera på nyckelord kommer du långt.Identifiera och rikta specifika sökordsfraser till varje unik sida på din webbplats, ha i åtanke vilka specifika ord som kan sökas efter. Det är svårt för en webbsida att åstadkomma sökmotorrankningar för flera sökordsfraser, så om du önskar att beskriva ett flertal sökordsfraser måste du göra en separat webbsida för varje sökfras du riktar dig till.

Upprepa din sökordsfras flertal gånger på hela sidan – en eller två gånger i den inledande textensamt de stängande styckena, och två till fyra gånger till i resterande innehåll.

Det kan också vara av vikt att använda olika typsnitt som fetstil, kursiv och rubrikmärken för att markera nyckelordsfraserna. Men gör det med måtta. Språket ska fortfarande vara i fokus. En bra text är mer betydelsefullt än SEO, er sida ska vara skriven för läsarna och inte sökmotorerna.

Uppdatera ditt innehåll regelbundet

Ett bra tecknen på en väsentlig och relevant webbplats är regelbunden uppdatering. Det är av stor vikt att hålla hemsidan uppdaterad och blomstrande. Granska ditt innehåll regelbundet och gör uppdateringar efter eget behov.

Länkar

Minimera länkar som ”klicka här”, det är istället att föredra att skapa relevanta länkar i texten som direkt anger ”slutstation”. ”Klicka här” har inget värde på sökmotorerna utöver den bifogade webbadressen. Namn-specifikalänkska innehålla nyckelord och kommer därför att förbättra din sökmotorrankning. Genom att förbättra din sökoptimering bör du alltså använda dig av beskrivande länkar med länkande nyckelord.

Nyttja alt-taggar

All visuellmedia som presenteras på er hemsida så som videos ska innehålla alt- taggar. Detta möjliggör för sökmotorer att hitta just din sida. Använder man webbläsare eller skärmläsare är detta huvudsakligen avgörande.

Använd andra kanaler

Man kan boosta sin SEO genom att marknadsföra sig via andra kanaler såsom sociala medier men även YouTube är en bra källa för relevant trafik till sin hemsida.

Detta var bara några grundläggande justeringar som du själv kan arbeta med för att förbättra sökoptimeringen för ditt företags hemsida. Det finns massor av förbättringsområden när det kommer till SEO, det återkommer vi med längre fram.